Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Children’s Museum Curaçao zal worden gevestigd in een voormalig woonhuis op het terrein van Landhuis Rooi Catootje. Het Children’s Museum Curaçao is uniek op het eiland en daarbij hoort dan ook een unieke locatie, aldus de initiatiefneemsters.
museumHet voormalige woonhuis van wijlen Ena Dankmeijer wordt gekenmerkt door kwaliteit, een progressieve aanblik en een uniek karakter. Het Children’s Museum Curaçao streeft ernaar deze nagedachtenis te behouden in een eveneens bijzonder project voor het eiland. Het zal geen typisch museum worden zoals we dat kennen: bij het Children’s Museum Curaçao mogen de kinderen namelijk alles aanraken. Er zullen interactieve tentoonstellingen worden ontworpen speciaal gericht op de ontwikkelingsbehoeften van kinderen.
In samenwerking met Studio Acht is er gewerkt aan de bouwtekeningen voor de verbouwing van het pand. Het ontwerpteam bestaat uit architecten van Studio Acht, een internationaal designbureau en interieurarchitect Richard van Ginkel. De verbouwing en inrichting wordt uitgevoerd door een lokaal team van gekwalificeerde vakmensen zodat er gezamenlijk gewerkt aan een museum van de gemeenschap, voor de gemeenschap.
De officiële start van de verbouwing vond plaats tijdens Cura Doet waarbij ruim 35 vrijwilligers zich een ochtend lang hebben ingezet voor het museum. De totale verbouwing en inrichting van het kindermuseum zal ongeveer 5 maanden in beslag nemen. Naar verwachting zal het museum in september 2017 haar deuren openen. De verbouwing is te volgen via www.facebook.com/childrensmuseumcuracao.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.