Al het nieuws

Willemstad - De gouverneur moet een heikele kwestie behandelen, de motie die in de Staten is aangenomen laat aan duidelijkheid niets te wensen over, aldus Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje van Pueblo Soberano in zijn toespraak bij de sede.

cijntje
,,Ze zullen gemerkt hebben dat de motie niet is opgesteld door een kind van de kleuterklas, de motie heeft nog een internationale weg te gaan. Hensley Koeiman (de demissionaire premier, red.) is er gisteren van geschrokken”, aldus Cijntje afgelopen zaterdag.
Volgens Cijntje was Koeiman tijdens de Statenvergadering een vrije man: de vrouwen van wie men vermoedt dat zij de baas over hem spelen, waren niet bij de vergadering aanwezig. Daardoor kon Koeiman vrijuit spreken ook al kraamde hij veel nonsens uit, aldus de spreker.
Het PS-Statenlid verklaarde dat er heel turbulente tijden op komst zijn. ,,Wij moeten nu gaan bewijzen dat er nog steeds democratie is op Curaçao. Dus er is een groep van 12 Statenleden en aan de andere kant is er de groep van negen die nu is uitgedund tot 5. De groep valt langzaam uiteen.”
De spreker zei dat het merkbaar is dat de gouverneur zich nerveus gedraagt. ,,Deze week moeten een paar cruciale besluiten genomen worden. De belangrijkste is wanneer men besluit om Larmonie-Cecilia tot formateur te benoemen. Ze zijn al bijna 10 dagen bezig met haar screening.” De PS-parlementariër verwees naar zijn partijgenoot Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, die naar aanleiding van de screening zei dat Larmonie-Cecilia vast wel een bank zal hebben beroofd, en dat het daarom zo lang duurt. Dat de screening zo lang duurt is voor Cijntje het bewijs hoe de democratie wordt ondermijnd. Het bewijst ook de tactiek van het establishment.
Pueblo Soberano heeft zich hier altijd tegen verzet. Maar nu het establishment merkt dat PS niet langer als de boeman kan worden afgeschilderd, is iedereen in de war, aldus de spreker. Het Statenlid zei ook dat de beste zet die van een paar weken geleden is, toen er besloten is om het kabinet niet langer te steunen (op zondag 12 hebben Cijntje en partijgenoot Sherwin Leonora hun steun aan het kabinet-Koeiman ingetrokken, red.).
Dat heeft geleid tot de ontmaskering van veel instanties, aldus Cijntje, die de Raad van Advies, de gouverneur, en het Openbaar Ministerie als voorbeelden noemde van mensen en organisaties die toen hun positie bepaalden. Het werd duidelijk aan welke kant zij staan. Volgens het Statenlid geldt hetzelfde voor de radio- en televisiestations, en kranten op het eiland.
Wie de krant leest kan duidelijk merken aan welke kant de kranten en de massamedia staan, aldus het Statenlid. Daarnaast is er de meerderheid van 12 in de Staten die duidelijk maakt dat de Staten niet zomaar ontbonden kunnen worden en het volk gerespecteerd moet worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.