Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Grote Knip (‘Knip Beach’) staat op de zevende plaats van de top 25 mooiste stranden van de wereld van Passport Magazine. Knip deelt de zevende plaats met Varadero Beach in Cuba.
knipVerslaggever Rich Rubin van het gay travel magazine is enthousiast over de natuurlijke schoonheid van Knip op het ‘famously gay-friendly’ Curaçao. ,,Knip is hét voorbeeld van een Caribisch strand - een perfecte kromming van wit zand omringd door groene heuvels. Op Curaçao vind je geen kilometerslange stranden maar een groot aantal kleine baaien. De mooiste baaien vind je aan de noordoostkust, elke kleine baai is een ontdekking op zich.”
,,Grote Knip is een populaire baai waar zowel lokale mensen als toeristen graag komen. In het weekend kan het dan ook behoorlijk druk zijn. Doordeweeks is het strand praktisch verlaten. Ervaren snorkelaars en zwemmers kunnen vanaf het strand het rif bereiken.” ‘Postcard-perfect’ noemt Rubin het uitzicht vanaf de klip. ,,Jonge jongens duiken van de rotsen, in die weidse blauwgroene zee omzoomd met door manzanillabomen begroeide rotshellingen. In de verte een vissersboot. Daal af naar het poedersuikerwitte strand met de onbeschrijflijk mooie emeraldblauwe zee zoals je die alleen in de Cariben vindt.”
Het gehele artikel is te lezen op www.passportmagazine.com/25-best-beaches-in-the-world/


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.