Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - De Libanese gemeenschap in Curaçao heeft een officieel diner voor minister van Buitenlandse Zaken en Emigratie van Libanon, Jebran Jergi Bassil, gehouden.

libaneseminiDe avond werd geopend door ceremoniemeester Amin Ali Hammoud die de dankbaarheid van de Libanese gemeenschap op Curaçao betuigde voor het officiële bezoek aan Curaçao.
Het belangrijkste doel van de bijeenkomst was de vorming van samenwerkingsverbanden en vriendschappen. Honorair consul van Libanon in Curaçao, Abdul Salam Denaoui, uitte zijn dankbaarheid aan koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima, voor het feit dat de Libanese gemeenschap in vrede kan blijven, werken en leven in dit bijzondere deel van het Nederlandse Koninkrijk, Curaçao.
,,Libanezen zijn mettertijd geïntegreerd in de Curaçaose samenleving en het resultaat hiervan is dat een groot deel van de Libanese afstammelingen in Curaçao prominente burgers zijn in verschillende functies. Dit is het beste voorbeeld van hoe de Libanese gemeenschap voelt als onderdeel van dit gezegende eiland Curaçao”, aldus de consul.
Minister Jebran Jergi Bassil uitte zijn dankbaarheid voor zijn ervaring op Curaçao en gaf aan dat hij momenteel werkt aan de mogelijkheid van een Libanees paspoort voor afstammelingen van Libanezen, naast hun Nederlands paspoort.
De Kamer van Koophandel van Curaçao, de Libanese gemeenschap op Curaçao en auteur Hilda de Windt-Ayoubi, die het werk van de Libanese filosoof Khalil Gibran vertaalde in het Papiaments, overhandigden een aantal geschenken aan de minister.
Het diner werd georganiseerd door een comité gevormd door honorair consul Denaoui samen met Jean Fayad, Yak Baroud, Gassan Denaoui, Amin Ali Hammoud, Ahmat Chalabi en M. Mousa.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.