Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het bestuur van hospitality-belangenvereniging Chata gaat volgende week in retraite, met als doel dat alle bestuursleden hun visies en ideeën geven over hoe Chata de toekomst tegemoet gaat. liza
,,Wij geloven dat Chata bestaansrecht heeft en de huidige structuren zullen geëvalueerd worden om beter tegemoet te komen aan de noden en wensen van de hedendaags zakenwereld”, schrijft Lizanne Dindial, president en ceo van Curaçao Hospitality and Tourism Association in een brief aan de leden en partners van Chata.
Dindial en het bestuur vinden het van belang om ze te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. ,,Gedurende de afgelopen weken hebben verschillende hoteleigenaren en/of resorts hun zorgen gedeeld met het Chata-bestuur en de staf en voor welke uitdagingen ze staan.”
Het is feit, aldus het schrijven, dat niet alle hoteleigenaren en resorts die deel uitmaken van Chata blij zijn met de huidige behaalde resultaten als vereniging en als toeristische bestemming. Aan de andere kant, vervolgt Dindial, is het duidelijk dat we te maken hebben met wat moeilijke tijden; en niet alleen wat betreft de traditionele hotelprestaties, maar ook in het algemeen de economische ontwikkelingen van het eiland.
,,Als president en ceo van deze vereniging, zie ik dit als een ‘wake-up call’ en een moment om als een team van individuele hotels weer bij elkaar te komen en te bouwen op de ideeën en het geloof dat ons bijeen heeft gebracht sinds 1967 (de oprichting van Chata, red.).”
Het zittende bestuur is zich bewust hoe belangrijk het is om een solide hotelvereniging te hebben, die de particuliere sector vertegenwoordigt. En daarom wordt de retraite gehouden, komende dinsdag 8 november. Alle bestuursleden kunnen dan input geven ten aanzien van de vraag hoe verder te gaan.
,,Ten slotte geloven wij in openheid, communicatie en samenwerking als private entiteiten met individuele belangen, maar met het gemeenschappelijke belang om de toeristische industrie te laten groeien”, schrijft de hoogste functionaris van Chata. Leden kunnen ervan verzekerd zijn dat ze de komende weken op de hoogte zullen worden gehouden over de overeenstemming en het standpunt van het huidige bestuur over de toekomst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).