Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het hoofd van de VDC, Michael Römer, heeft aangifte gedaan van belediging, smaad, laster en lasterlijke verdachtmaking tegen journalist Godfried Adem. romer Dat heeft zijn raadsman Bertie Braam tegenover deze krant bekendgemaakt.
Volgens de advocaat zal zijn cliënt niet schromen om maatregelen te treffen tegen anderen die zich schuldig maken aan het beledigen van zijn persoon.
Adem was de persoon die als eerste op Facebook het nieuws had gebracht van de vermeende bedreiging door het VDC-hoofd.
Volgens Braam zijn de beschuldigingen, zoals die in de pers zijn verschenen, onwaar en heeft zijn cliënt zich nimmer schuldig gemaakt aan bedreiging. ,,Niet met een vuurwapen en op geen enkele andere manier.” Ook ontkent Braam - net als Elvira Rosaria-Statie - dat zij het land zou zijn ontvlucht. Op de vraag of het tweetal elkaar wel kent, antwoordt Braam ‘vanzelfsprekend, ze hebben samengewerkt’. De vraag of ze een relatie met elkaar hebben gehad, vindt de raadsman in dit geval ‘niet relevant’. ,,Het gaat in dezen niet om de relatie maar om de vermeende bedreiging. De relatie is hier niet van belang. Dat is alleen maar om mensen pijn te doen.”
Deze krant berichtte in de editie van dinsdag al dat het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) zich heeft ziekgemeld nu er een onderzoek naar hem is gestart. Römer zou een affaire hebben gehad met de vrouw van de onlangs opgestapte PAIS-leider Alex Rosaria, Elvira Rosaria-Statie. Zij was waarnemend hoofd van het MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) tot mei 2015. Volgens de berichtgevingen zou Römer Rosaria-Statie hebben bedreigd toen zij de affaire wilde beëindigen. Daarop zou zij naar de politie zijn gegaan en daar haar verhaal hebben gedaan. Net zoals Römer ontkent Rosaria-Statie dat er sprake zou zijn geweest van bedreiging door het VDC-hoofd. Inmiddels is het Openbaar Ministerie (OM) een feitelijk onderzoek begonnen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).