Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Gisteren bleek maar weer dat de veroordeling van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) zijn populariteit niet minder heeft gemaakt.

mfk

Met honderden mensen achter zich en in gezelschap van zijn hoogzwangere partner en hun dochter, begaf de MFK-leider zich gistermiddag naar de stembus.,,Vandaag is de stem van het volk goed te horen. En die stem moet gerespecteerd worden.”
Met de klanken van de typisch Curaçaose seú, wapperende MFK-vlaggen en alle andere MFK-prominenten achter zich, danste Schotte gistermiddag hand in hand met zijn partner naar de Albert Schweitzerschool. Met zijn dochter op de arm liep hij naar binnen om te gaan stemmen, maar niet zonder eerst demonstratief voor de camera’s kusjes uit te delen aan zijn partner Cicely van der Dijs, waarmee hij in maart nog in het beklaagdenbankje moest verschijnen voor witwassen en valsheid in geschrifte. Na het stemmen gooide het gezin samen het ingevulde stembiljet in de bus en lachte naar de camera.
Eenmaal buiten werd Schotte omringd door fanatiekelingen en de pers. De steun voor Schotte en zijn partij blijkt nu nog - vier jaar na de laatste verkiezingen waarbij Schotte de tweede grootste partij werd maar vervolgens toch buiten de boot viel bij het formeren van een regering - immens. De politiek leider werd begroet, omhelsd en gekust. ,,We hebben het volk van Curaçao gevraagd om zonder terughoudendheid voor MFK te stemmen. En vandaag zal de stem van het volk luid en duidelijk te horen zijn. Die stem kan niet genegeerd worden. De verandering die MFK met zich meebrengt, is vanaf vandaag van kracht”, zo sprak Schotte gisteren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).