Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De advocaten Olga Kostrzewski en Achim Henriquez hebben een akkoord bereikt met Rif Resort voor ruim veertig ontslagen werknemers bij het Marriott Hotel.

marriott

Dat heeft Kostrzewski tegenover deze krant verklaard. De groep van ruim 40 personeelsleden heeft een contract getekend dat op een paar belangrijke punten verschilt van het ontbindingscontract dat eerder aan de werknemers is gegeven om te tekenen, aldus de raadsvrouw. ,,In het nieuwe contract voor onze cliënten is opgenomen dat zij op uiterlijk 22 september betaald worden. Er is ook afgesproken dat een voordelig belastingtarief van toepassing is op het bedrag dat werknemers ontvangen. De personeelsleden die eerder tekenden, moeten 46,5 procent belasting betalen over het bedrag dat zij bij hun ontslag meekrijgen. Dat tarief geldt niet voor de mensen die wij vertegenwoordigen en die op ons advies het ontbindingscontract niet hebben getekend”, aldus de advocaat.
Het beslag ter waarde van 4 miljoen op het hotel blijft van kracht totdat de werknemers zijn uitbetaald, zo legt de advocaat uit. ,,Wij hebben vanmorgen alle notarissen en de ministers José Jardim van Financiën, Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling en Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning een mail gestuurd. In de mail vermelden wij dat er nog steeds een beslag rust op het recht van erfpacht zolang de ontslagen werknemers niet zijn uitbetaald. In theorie zou de overheid kunnen beslissen om het huidige erfpachtbesluit in te trekken en een nieuwe te maken. Maar dat zou illegaal zijn.”
De twee advocaten vertegenwoordigden eerst 91 werknemers, een deel daarvan heeft tegen het advies van de advocaten in eerder het ontbindingscontract getekend dat hun was aangeboden. In deze groep zitten spijtoptanten die nog steeds van de diensten van de twee advocaten gebruik willen maken. Deze groep heeft moeite met het feit dat er geen betaaldatum in het contract is opgenomen, zo legt de raadvouw uit. Een andere groep heeft getekend maar wil niet langer door de advocaten worden vertegenwoordigd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.