Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting Uniek Curaçao heeft afgelopen week drie afvaldumpingen bij de Milieupolitie gemeld. Bij Ascencion werd langs de hoofdroute naar de baai, die veel door toeristen en lokale recreanten wordt gebruikt, een grote partij rottende vis gestort.

afval1

In de saliña van Ascencion nabij Hòfi Indju heeft een rode truck het afval van een aannemersbedrijf gestort. Het gaat hierbij om ontwerpen, bouwtekeningen en andere documenten van particuliere opdrachtgevers. Later werd dezelfde rode truck betrapt op het dumpen van de boekhouding van een supermarkt op de vlakte van Hato. Uniek Curaçao heeft contact opgenomen met de directie van de supermarkt om de verantwoordelijke persoon te achterhalen.
In de aanloop naar ‘September Milieumaand’ lanceerde Uniek Curaçao voor de jaarlijkse cleanup de app ThrashOut. Met deze app kunnen mensen afvaldumpplaatsen melden. Tijdens de vierde jaarlijkse grootschalige Curaçao Clean Up op 24 september zal dit afval dan worden opgeruimd. Vrijwilligers voor de Clean Up kunnen zich aanmelden via de website van Curaçao Clean Up. In de aanloop naar de cleanup worden door verschillende groepen vrijwilligers al locaties in Groot Sint Joris en in de omgeving van de muziekschool in Otrobanda schoongemaakt. De app TrashOut kan via de Apple Appstore en de Google Playstore worden gedownload.
itunes.apple.com/en/app/trashout/id501471692
play.google.com/store/apps/details?id=me.trashout&hl=en


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).