Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Zoals ik tegen de sollicitatiecommissie zei, is mijn drive en mijn uitdaging een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de Arubanen en de Arubaanse samenleving.” Dat zei de kersverse procureur-generaal van Aruba, Alexander van Dam bij zijn installatie gistermiddag.

arupg

,,Dit schitterende land binnen het Koninkrijk kent zoals overal op de wereld helaas ook criminaliteit. Het is de taak van het Openbaar Ministerie(OM) om samen met alle ketenpartners zoals het Korps Politie Aruba, de douane, de Belastingdienst, de Veiligheidsdienst Aruba en de kustwacht een bijdrage te leveren aan de bestrijding van criminaliteit en te zorgen voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde. Dat is mijn taak en uitdaging.”
De installatiespeech van Van Dam ging over het belang van deze integrale samenwerking. ,,Wij kunnen als OM niet alleen de boeven vangen, dat vergt samenwerking. Concreet betekent dat gebruikmaken van elkaars expertise, capaciteit en bevoegdheden en het delen van informatie.”
Voor het OM ziet Van Dam een nieuwe ‘horizontale’ rol weggelegd die gericht is op het realiseren van bredere effecten. ,,In die nieuwe rol is het OM meer georiënteerd op de omgeving en staat het midden in de samenleving. Het OM wil een toegankelijke veiligheidspartner zijn, die als gelijkwaardige partij het overleg en de samenwerking zoekt met relevante partijen om tot gezamenlijke interventie- en preventiestrategieën te komen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).