Al het nieuws

* MFK wil weer spoedvergadering CBCS; * Statenvoorzitter: Goedkope politiek Schotte
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Er wordt geen openbare Statenvergadering opgeroepen om over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en de Girobank te debatteren.

cbcs

Dat heeft Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) tegenover deze krant bekendgemaakt. ,,Zolang een zaak sub judice (onder de rechter, red.) is, kan een minister hier geen informatie over verschaffen in de Staten.”
Oppositiepartij MFK van oud-premier Gerrit Schotte heeft gisteren een verzoek ingediend bij Franco voor een openbare Statenvergadering om de laatste ontwikkelingen te bespreken rond de Centrale Bank en alle andere instanties waarop door de CBCS toezicht wordt gehouden. Met dit verzoek is Schotte bezig met goedkope politiek, zo vindt Franco. ,,Het is normaal dat alles wat onder de rechter is niet door de minister besproken kan worden in de Staten. Als hij (Schotte, red.) daadwerkelijk geïnteresseerd was in de informatie met betrekking tot de zaak dan had hij een verzoek ingediend voor een Seniorenconvent. In die setting kan wél gevoelige informatie worden besproken”, aldus de Statenvoorzitter.
Volgens hem heeft Schotte een openbare Statenvergadering aangevraagd om dan de zaak van Tromp met die van hem te vergelijken. Schotte is in maart in de zaak Babel door het gerecht veroordeeld voor ambtelijke corruptie en heeft hiervoor een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd gekregen. Ook mag hij zich gedurende vijf jaar niet verkiesbaar stellen. Tijdens de behandeling van de zaak Babel bracht de verdediging van Schotte onder andere naar voren dat er verschillende instanties op Curaçao hebben samengezworen om Schotte - ‘een jonge veelbelovende politicus’ - af te zetten. Hierbij werden oud-gouverneur Frits Goedgedrag en oud-procureur-generaal Dick Piar, maar ook CBCS-directeur Emsley Tromp genoemd. Schotte wil deze Statenvergadering als middel gebruiken om mensen wijs te maken dat hij onschuldig is en dat zijn waarschuwingen over Tromp gegrond zijn gebleken, aldus Franco.Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).