Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zeiltalent Tijn van der Gulik (15) droomt ervan om mee te doen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daarvoor moet hij nog een paar hindernissen nemen.

tijn2

De eerste is goed presteren, maar hij is vastbesloten een professioneel niveau te halen. Daarom is hij een fondsenwervingscampagne begonnen voor Tokio 2020, die met name is gericht op bedrijven die hem willen sponsoren.
,,Een Olympische campagne vergt precieze planning en organisatie”, zegt Van der Gulik in een rondgestuurde e-mail. ,,Maar het belangrijkste is geld om mijn plannen te kunnen uitvoeren.” Voor het seizoen 2016-2017 heeft de op Curaçao geboren en getogen zeiler 27.000 dollar nodig. De jaren daarna zullen nog duurder zijn.
De jonge zeiler heeft voor de fondsenwerving een fraaie brochure samengesteld waarin hij zijn plannen uit de doeken doet, geïllustreerd met foto’s en informatie over zijn prestaties in de Laser Radial-klasse. Ook is er een verzameling van artikelen die er over hem zijn verschenen bijgevoegd.
Het eerste evenement dat Van der Gulik wil varen met het sponsorgeld is het jeugdwereldkampioenschap in Ierland volgende maand. Daarvoor is al 8.000 dollar nodig. Mocht dat niet lukken dan blijft hij thuis trainen voor een volgende kans.
Het is overigens nog niet zeker dat het zeiltalent voor Curaçao kan uitkomen in 2020. De procedure voor erkenning door het Internationaal Olympisch Comité van Curaçao als zelfstandig land is nog gaande. Als dat niet lukt, moeten Curaçaose sporters voor Nederland of Aruba uitkomen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).