Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een unicum was het niet. In het verleden deed al eens een vrouwenteam mee aan het jaarlijkse internationale vistoernooi van de Curaçao Yacht Club, maar de laatste jaren nam alleen een vrouwenteam uit Aruba deel.

vrouwenvissers

Voor het vijftigste vistoernooi was er weer een Curaçaos vrouwenteam, dat gesponsord werd door Sambil Curaçao. Arti Wever van Napa Autoparts stelde de boot Zipper beschikbaar om gedurende twee opeenvolgende dagen op de woeste zee op zoek te gaan naar de grote vissen.
De winkel Columbia in Sambil stelde het uniform beschikbaar. Jonathan Jonckheer fungeerde als kapitein op de boot terwijl de dames gecoacht werden door Nigelino da Costa Gomez en Zeno Lotman. Het andere vrouwenteam was dat uit Aruba aan boord van de Reel Teasers.
Het lokale team bestond uit Mary Anne Goiri, Cristina Garcia Martinez, Susana de Faria en Archangela Garcia. Twee van hen waren er al wat bedreven in, maar voor de twee anderen was het een totaal nieuwe ervaring. ,,Het team mag dan (nog) niet in de prijzen zijn gevallen, maar de dames gedroegen zich kranig en zijn niet zeeziek geworden”, aldus Sambil in een persbericht. ,,De vangst viel tegen, maar dat schaadde hun animo niet. Voorts werd de staart van een leuke tonijn bij het binnenhalen afgebeten. Wellicht heeft dit team meer vrouwen aangemoedigd om in het vervolg mee te doen aan vistoernooien.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).