Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – Nadat de nationale voetbalselectie van Curaçao maandag onderweg naar Barbados op Trinidad was gestrand omdat het de aansluiting met een ander vliegtuig had gemist, heeft Insel Air het team gisterochtend alsnog - op eigen kosten - naar Barbados gebracht.

voetbalselectie
Dat heeft Insel Air-directeur Edward Heerenveen tegenover het Antilliaans Dagblad laten weten. Daar is het team volgens Heerenveen op tijd aangekomen om alsnog te trainen. Ook een aantal journalisten die de selectie vergezelde zijn met Insel Air naar Barbados gebracht. ,,Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus Heerenveen.
De nationale voetbalselectie strandde afgelopen maandag op Trinidad nadat een vliegtuig van Insel Air op Curaçao pas na een vertraging van anderhalf uur kon vertrekken. Heerenveen: ,,De piloot van het desbetreffende vliegtuig had opgeschreven dat er iets niet in orde was, hetgeen vervolgens ook door de technische dienst werd gecontroleerd. Nadat het euvel was verholpen, kon het vliegtuig vertrekken.” Wat er precies aan de hand was met het toestel, wist Heerenveen gisteren nog niet te vertellen. De Insel Air-directeur adviseert passagiers bij het reizen minimaal 2, tot 2,5 uur aan overstaptijd te rekenen.
,,Er kan altijd iets mis gaan. Met een ruime overstaptijd ben je in ieder geval safe.”
Of de wedstrijd Curaçao-Barbados op Curaçao op de televisie gevolgd kan worden, is nog onduidelijk. De FFK-voorzitter wilde nog proberen te regelen of uitzending van een eventuele registratie mogelijk is. Wat betreft de uitzending van de thuiswedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek op 26 maart in het Ergilio Hato-stadion in Brievengat houdt de voetbalbond vast aan de stelregel dat er in de voorverkoop voldoende kaartjes voor de wedstrijd zijn verkocht.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).