Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De eigenaar van Franky’s Chair & Table Rentals, Francisco Narcisio Ignacia (74), is in de nacht van zondag op maandag dood aangetroffen in zijn huis op het Blue Bay Resort. Alhoewel het onderzoek nog altijd in volle gang is en nog niet duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld, laat politiewoordvoerder Imro Zwerwer weten dat de kans groot is dat Ignacia om het leven is gekomen bij een overval.
Zwerwer: ,,De slaapkamer was overhoopgehaald. Mogelijk was iemand op zoek naar iets. Ook is het aannemelijk dat het om een roof gaat, omdat de auto van het slachtoffer elders is aangetroffen en dus kan zijn meegenomen.” Om 23.45 uur zondagavond kreeg de politie melding dat er een auto op een vreemde plek geparkeerd stond in de omgeving van het veld van Scherpenheuvel.
Toen de patrouille een kijkje ging nemen bij de Jeep, zagen ze dat deze niet op slot was. Na controle bleek het om de auto van Ignacia te gaan. Daarop zijn de agenten naar het huis van de ondernemer gereden waar ze hem liggend op de vloer aantroffen. Hij was vastgebonden aan handen en voeten en zijn mond was afgeplakt. Bij aankomst van de politie gaf hij geen teken van leven meer.
Ook een andere man werd in het huis aangetroffen en ook hij was vastgebonden aan handen en voeten en zijn mond was eveneens afgeplakt. Voor hem kwam de hulp niet te laat. ,,Hij wordt gezien als slachtoffer/getuige”, legt Zwerwer zijn uit. Wie deze man is, is vooralsnog niet bekend.
Het lichaam van Ignacia is in beslag genomen door het Openbaar Ministerie. ,,Na onderzoek van het OM moet duidelijk worden waaraan het slachtoffer is overleden”, legt de politiewoordvoerder uit.
De 74-jarige Ignacia was eigenaar van het bekende Franky’s Chair & Table Rentals waar stoelen en tafels worden verhuurd. Dit bedrijf werd op 1 januari 1984 opgericht en is gevestigd aan de Hispañolaweg. Voorheen stond ook Franky’s Appartementen op naam van Ignacia, maar de inschrijving van dit bedrijf in het register van de Kamer van Koophandel & Nijverheid van Curaçao is vanaf 14 juli dit jaar opgeheven.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).