Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - GreenTown Curaçao heeft een nieuwe voorzitter. Oud-minister David Dick volgt na vijf jaar Andrés Casimiri op. De afgetreden voorzitter wil zich gaan toeleggen op ‘andere zaken die mij na aan het hart liggen’.


GreenTown pleit voor sluiting van de Isla-raffinaderij en heeft een plan uitgewerkt voor een nieuwe groene stad op de plek waar nu de raffinaderij staat. Daarmee kunnen volgens de stichting voldoende inkomsten worden gegenereerd.
Dick wordt door GreenTown omschreven als een visionair, die zijn doel voor ogen heeft en daarbij het algemeen belang niet uit het oog verliest. Over die visie zegt hij zelf: ,,Curaçao heeft een groots plan nodig waar de hele gemeenschap van kan profiteren en niet alleen een klein groepje en moet zeker niet afhankelijk zijn van één land in het buitenland.”
Dick benadrukt dat de enige manier om de visie van GreenTown werkelijkheid te laten worden de dialoog is. ,,We moeten dichter bij elkaar komen te staan en één enkel gevoel creëren voor onszelf en voor onze gemeenschap om ons als land zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen, voor onze kinderen en voor de volgende generaties.”
De visie van GreenTown om 10.000 banen te creëren is zeer realistisch, zegt David. ,,In tegenstelling tot wat velen denken is dit niet niks, maar een mogelijkheid die we niet voorbij moeten laten gaan, omdat je deze kans niet meer krijgt.” Die overtuiging wil de nieuwe voorzitter delen met de werknemers van de Isla en andere betrokken industrieën. Ook het schonere milieu speelt daarin een rol, aldus Dick. ,,Vergeet niet de duizenden bewoners, schoolkinderen en ouden van dagen die er baat bij hebben om in een gezondere omgeving te wonen en allen die er werk zullen vinden als deze visie gerealiseerd wordt.”
Casimiri is een van de oprichters van GreenTown en gelooft nog steeds in de visie van de groene stad. Hij zal Dick blijven steunen als dat nodig is. ,,Mijn doel blijft het algemene welzijn van Curaçao en van toekomstige generaties. Ik ben ervan overtuigd dat ik GreenTown in goede handen achterlaat. Hij kan altijd op mijn steun rekenen. Hoe dan ook, hij krijgt jarenlang lobbywerk, contacten, gevoerde besprekingen en visuele plannen die er gemaakt zijn mee.”

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).