Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De technische problemen van de afgelopen dagen met twee KLM-vluchten hebben geleid tot vertraging voor een derde vlucht. De KL736 die gistermiddag had moeten vertrekken kan nu pas vanochtend naar Amsterdam vliegen, omdat er geen uitgeruste bemanning beschikbaar was om ’s middags te vliegen. De passagiers die niet op Curaçao wonen zijn ondergebracht in hotels.
,,Door de ophoping van technische problemen hebben we er noodgedwongen voor moeten kiezen om de bemanning die vanmiddag (gisteren, red.) aankomt ook de terugvlucht te laten uitvoeren”, zegt general manager Pieter de Man van KLM Curaçao. Er was geen extra ploeg beschikbaar om op deze vlucht te zetten. Volgens de regels moet de bemanning na een trans-Atlantische vlucht eerst kunnen rusten voor ze weer aan het werk gaan.
KLM kreeg op de route tussen Amsterdam en Curaçao binnen een dag twee keer te maken met technische problemen, waardoor beide vluchten meer dan 24 uur vertraging opliepen. Eerst had vlucht KL785, die afgelopen zondagmiddag van Hato naar Schiphol moest vliegen, problemen met de brandstoftoevoer en maandag bleek het toestel dat vanaf Schiphol via Sint Maarten naar Curaçao moest vertrekken problemen te hebben met de generator. Deze laatste vlucht kwam gistermiddag rond 15.15 uur op Hato aan en vertrok weer om 17.05 uur.
Even eerder kwam ook de KL735 aan op Hato, die volgens schema als KL736 dezelfde middag weer terug moest vliegen. Dat gebeurt nu 14 uur later als de bemanning de verplichte rust heeft gehad, vanochtend om 7.20 uur. ,,We kunnen en willen ze niet langer laten werken dan is toegestaan. We vinden het heel vervelend voor de passagiers en de collega’s”, aldus De Man, ,,We bieden hiervoor onze excuses aan. Een schrale troost is dat ze nu een dagvlucht hebben in plaats van een nachtvlucht. Dat scheelt hopelijk in de jetlag.” Inchecken op Hato kan vanaf 5.00 uur. Vlucht KL736 komt volgens het nieuwe tijdschema om 21.20 uur Nederlandse tijd aan op Schiphol.
De KL736 die voor vanmiddag in het schema staat, zal normaal vertrekken, verzekert KLM. De Man zegt te hopen dat er nu een einde is gekomen aan de aaneenschakeling van vertragingen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).