Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vernieuwde kinderboerderij bij de Curaçao Zoo is gisteren, op dierendag, heropend. De dierentuin is bezig met een grote reconstructie en na twee jaar klussen door vele vrijwilligers konden zowel de beesten als bezoekers gisteren kennis maken met het nieuwe onderkomen.


De kinderboerderij heeft als thema ‘de wereld rond’. Er zijn verschillende huisdieren te vinden uit diverse landen. Deze zijn verdeeld over acht verschillende gebieden. Zo is er behalve een kunuku-gebied bijvoorbeeld ook een Zaanse Schans. Hier wordt zowel ingegaan op de geschiedenis van de landen als van de dieren. De dieren kunnen op de boerderij volop worden geaaid, geknuffeld en, op gezette tijden, te eten worden gegeven.
De voltooiing van de kinderboerderij is te danken aan de stichting ‘Friends of the Curaçao Zoo’. Deze stichting met aan het roer Janis Vinck wist 250 vrienden van de dierentuin bijeen te brengen. Allemaal doneren ze maandelijks een minimum van 5 gulden. Op die manier kunnen verschillende projecten worden uitgevoerd en kan de dierentuin verder worden ontwikkeld. De kinderboerderij is elke dag geopend. Het voeren van de beesten is alleen mogelijk tussen 10.00 uur en 11.00 uur en 16.00 uur en 17.00 uur. Het voer voor de beesten is te verkrijgen bij de dierentuin voor 5 gulden.
De stichting ‘Friends of the Curaçao Zoo’ is nog altijd op zoek naar mede-vrienden. De aankomende periode wordt er actief leden geworven. Aanmelden kan ook door contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 7360188.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).