Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ondersteuningsschip Zr.Ms Pelikaan van de Koninklijke Marine in het Caribisch Gebied vertrok gisteren naar het eiland Dominica om daar noodhulp te verlenen, nadat de tropische storm Erika met zware regenval veel schade heeft veroorzaakt op het eiland.

marine2

,,Enorme aardverschuivingen en steenlawines hebben honderden huizen geruïneerd en doden en gewonden veroorzaakt. Hierop heeft de regering van Dominica noodhulp aangevraagd aan Nederland”, zo meldt de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied.
Aan boord van de Pelikaan zitten, naast de vaste bemanning, 40 mariniers van het 32e raiding squadron op Aruba. Ook is er een delegatie van de Arubaanse militie en zijn er 7 genisten van de Landmachtcompagnie in de West aan boord gestapt. Het schip is vol geladen met voertuigen, een militaire ambulance, een bulldozer en ook hulpgoederen. De snelle Frisc landingsvaartvaartuigen zijn ook aan boord, om op plekken aan de kust te komen waar geen vervoer over land mogelijk is.
,,Er is vooral behoefte aan water en medicijnen op het eiland. Daarnaast zijn er ‘handen’ nodig om onder meer de infrastructuur te herstellen. De militairen kunnen helpen bij het opruimen en opvangen van slachtoffers. Ook de helikopter van de Kustwacht Caribisch Gebied gaat ondersteuning bieden op het eiland.”
Zr.Ms. Pelikaan werd gisteren beladen op Curaçao. Het is de bedoeling dat het schip, dat vertrok toen alle mensen en spullen aan boord waren, op zaterdag aan het einde van de middag zal aankomen op Dominica.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).