Al het nieuws

Van onze correspondent
Schiphol - Nat en fris was het gistermorgen bij aankomst van de 210 Curaçaose studenten in Nederland.

bursalen

Niettemin was er sprake van een warm welkom. Daar zorgde de staf van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) samen met tientallen vrijwilligers wel voor. Iedere student die in het zicht kwam werd bij het passeren van een ereboog van blauwe en gele ballonnen luid joelend begroet. Caribische muziek en een folkloristische dansgroep maakten de ‘ambiente’ compleet.
Het was altijd goed gebruik dat de studenten persoonlijk welkom werden geheten door de Gevolmachtigde minister, maar Marvelyne Wiels (PS) lijkt met deze traditie te hebben gebroken. Zij was er in elk geval gisteren niet bij op Schiphol. De vraag van deze krant aan haar woordvoerder en secretaresse naar de reden is onbeantwoord gebleven. Zelf was ze niet bereikbaar.
Verdeeld over twee Arke-vluchten zetten de bursalen na een vlot verlopen reis ruim voor schematijd voet op Hollandse bodem. Het SSC-team maar ook in Nederland wonende familieleden en vrienden stonden reikhalzend uit te kijken naar de nieuwkomers. Dat vergde wel enig geduld want - vanwege de vermaledijde 100 procent-controles - duurde het na de landing nog anderhalf uur voordat de eersten de douane waren gepasseerd.
De weergoden toonden hun mededogen met de vermoeide jongeren: de bussen konden grotendeels droog worden bereikt en op weg naar de diverse studiesteden wist er zelfs een enkel zonnestraaltje door het asgrauwe wolkendek te prikken. In de studiesteden werden de studenten opgewacht door mentoren en opnieuw SSC-vrijwilligers.
De komende dagen staan in het teken van het inrichten van de huurkamers, inschrijven bij de gemeente en andere formaliteiten. En vooral: wennen aan het Hollandse klimaat... Het KNMI voorspelt dat het vandaag de koudste 28 juli wordt in 50 jaar.
De studenten uit Aruba - 250 in totaal - vertrekken verspreid over drie dagen (1, 2 en 4 augustus) en de Sint Maartense bursalen komen op 3 augustus aan op Schiphol.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).