Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de aanleg van twee rotondes, een middenberm en een zogeheten rammelstrook moet de veiligheid op de Helmin Wiels Boulevard verhoogd worden.
Dat heeft verantwoordelijk minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning bekendgemaakt. De rotondes komen bij Yotin Kòrtá en het kruispunt aan de Piscaderaweg. De bewindsvrouw benadrukte dat de verkeersveiligheid alleen vergroot kan worden als weggebruikers zich aan de regels houden. Politie en justitie hebben een taak om te controleren en boetes op te leggen. Maar een mentaliteitsverandering bij de weggebruikers is ook belangrijk, aldus de minister. Tijdens de persconferentie gaf Camelia-Römer ook een toelichting over de zogeheten ‘inhaalslag’ om het wegennet van Curaçao te verbeteren en de problemen bij de uitvoering ervan. Zo hadden aannemers bij de openbare aanbesteding voor het plan niet alle benodigde documenten ingeleverd. Op grond hiervan moest de bewindsvrouw kiezen om de openbare aanbesteding af te gelasten of een oplossing zoeken. In overleg met deskundigen is er een oplossing bedacht die aan de regels van goed bestuur voldoet. Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met herstelwerkzaamheden aan bijvoorbeeld de Oude Caracasbaaiweg, Erosweg/Rondeklipweg, Santa Rosaweg (Kwartje-Beurs), Weg naar Westpunt ter hoogte van Tera Kòrá en rotonde Hariri.
De minister zei ook de druk te ervaren van de economische ontwikkeling die soms op gespannen voet staat met de belangen van de lokale bevolking, maar bekende daar niet aan toe te geven. Het land moet niet zoals in het geval van Mallorca maar lukraak bouwen, zo stelde zij. Als bestuurder vanuit de christendemocratische traditie moet er oog zijn voor een ontwikkeling die in balans is. De ontwikkeling is in balans als er ook rekening gehouden wordt met bijvoorbeeld de natuur, monumenten en het milieu, aldus de minister. Volgens haar wordt er in de samenleving niet meer over mensen gesproken maar over economie en cijfers.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).