Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Hans Vaders is gisterochtend op 66-jarige leeftijd overleden.

 

Vaders was neerlandicus en vooral bekend als journalist, schrijver en dichter, maar heeft in het verleden ook het vak Nederlands op het voormalige PSC, het avondlyceum en een aantal privéscholen gedoceerd.
Vaders was op 23 februari 1949 in Den Haag geboren en studeerde Nederlands aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Op Curaçao heeft hij de functies van verslaggever, columnist, hoofd- en eindredacteur bij verschillende kranten bekleed, waaronder Beurs- en Nieuwsberichten, Amigoe, Antilliaans Dagblad en Curaçaosche Courant. In zijn laatste jaren was Vaders eindredacteur van de Ñapa, de weekendbijlage van ochtendkrant Amigoe, en columnist bij de Knipselkrant.
Vaders heeft verschillende boeken geschreven, waarvan de bekendste ‘Otrobanda.
Berichten van de overkant’, ‘Terug tot Tovar’, ‘Tropische winters’ en ‘Kate Moss in Mahaai’. Vaders heeft twee kinderen, de bekende advocaat Marije Vaders en Manya King-Vaders, en kleindochter Chantal achtergelaten.

Foto Jeu Olimpio


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).