Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft naast het overleg over de buitenlandse betrekkingen met de drie Caribische landen in het Koninkrijk ook bilateraal overleg gehad.

koenders

Maandag al met Aruba en gisteren met Curaçao. ,,Ik heb een goed beeld gekregen van wat er hier leeft”, zei hij over het overleg met premier Ivar Asjes en minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling. Koenders benadrukte het belang van het voorzitterschap van Asjes van de Overseas Countries and Territories Association (Octa). ,,Deze organisatie kan de rol van de kleine landen tegenover de Europese Unie (EU) versterken.”
Volgens de minister is de constellatie van het Koninkrijk bij veel lidstaten van de EU niet duidelijk. ,,We hebben er hier en in Nederland al wel eens moeite mee, laat staan in de EU. Dat gaan we beter uitleggen.” Er worden brochures gemaakt over de samenstelling van het Koninkrijk die in de EU verspreid zullen worden. Koenders wil zich er sterk voor maken dat de eilanden profiteren, onder andere via de Octa, van de relatie met de EU.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).