Al het nieuws

Willemstad - De eigenaars van de tijdelijke nachtclub Roxo aan de Prairieweg gaan juridische stappen nemen tegen de regering. Dat verklaart een van de eigenaren Ian Sillé. 

De club zou slechts de maand december geopend zijn, maar moest eerder dan gepland de deuren sluiten. Volgens Sillé waren hun vergunningen in orde. Sillé is van mening dat de politie en de regering tot op heden geen geldige reden hebben gegeven tot de sluiting. ,,Als reden werd de ontbrekende brandveiligheid gegeven. Er is echter nooit iemand komen kijken naar dit aspect.”
Sillé vertelt dat zij op 24 december hoorden dat zij die avond niet open mochten en hetzelfde voorval vond plaats op 31 december. Op oudejaarsdag ontvingen zij een brief van politiebureau Rio Canario met de mededeling dat de deuren gesloten moesten blijven. De eigenaar legt uit dat hen telefonisch werd meegedeeld dat zij het pand niet meer mochten betreden. ,,Indien we dat wel zouden doen, zouden ze ons arresteren.”
Momenteel wachten de eigenaren op de officiële papieren en redenen waarom zij moesten sluiten. ,,In de tussentijd hebben we contact gehouden met overheidsdiensten. Die zijn drie dagen geleden langsgekomen om de brandveiligheid te controleren. Zij gaven aan dat we met een kleine aanpassing waarschijnlijk weer de vergunning kunnen krijgen.” De eigenaren hadden echter de insteek om slechts een maand open te zijn en hebben door hun overige werkzaamheden naar eigen zeggen geen interesse in een nieuwe vergunning. ,,Wij gaan wel over tot het nemen van juridische stappen. Wij zijn namelijk veel inkomsten misgelopen doordat wij rond kerst en oud en nieuw de deuren plotseling moesten sluiten.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).