Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Marco Meuleman, de chief financial officer (cfo) van het St. Maarten Medical Center (SMMC), heeft zijn ontslag ingediend na bedreigingen te hebben ontvangen voor zijn persoonlijke veiligheid.

sxmcfoZijn ontslag is woensdagavond door de raad van toezicht van SMMC aan The Daily Herald bevestigd.

Windward Islands Health Care Workers Union Association (WIHCWUA) hield samen met andere vakbonden enkele dagen protesten in het ziekenhuis en riep op tot ontslag van Meuleman nadat medewerkers van het SMMC beweerden dat hun baas hen heeft geïntimideerd en gepest.

De leiding van WIHCWUA kwam woensdag in vergadering met de raad van toezicht. Volgens WIHCWUA-president Brunilda Illidge zijn tijdens deze bijeenkomst verschillende medewerkers ingeschakeld om hun ervaringen en grieven met betrekking tot Meuleman te herhalen. Kort daarop volgde een ontslagbrief van Meuleman.

Voorzitter van de raad van toezicht Robert-Jan James bevestigde het ontslag woensdagavond in een verklaring aan The Daily Herald. ,,De raad deelt hierbij mee dat de cfo van SMMC, dr. Marco Meuleman, als direct gevolg van bedreigingen voor zijn persoonlijke veiligheid van buiten de SMMC-staf, zijn functie als cfo/lid van de raad van bestuur met onmiddellijke ingang heeft neergelegd”, aldus James.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).