Van onze redactie

Asuncion - In Paraguay zijn duizenden mensen opgeroepen hun huis te verlaten vanwege de aanhoudende zware overstromingen in het land, zo schrijft La Chispa.

In Alberdi, zo’n 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Asuncion, zijn scheuren gesignaleerd in de oeverwallen die de plaats moeten beschermen tegen een overstroming.

Meer dan honderdduizend mensen zijn de afgelopen dagen al geëvacueerd in het grensgebied van Paraguay, Uruguay, Brazilië en Argentinië vanwege overstromingen, veroorzaakt door hevige regenval door El Niño. Paraguay is het zwaarst getroffen land. De Paraguay-rivier, die door Asuncion stroomt, heeft zijn hoogste waterpeil sinds 1992 bereikt. In de hoofdstad alleen al hebben 90.000 mensen hun huizen verlaten. Veel arme families leven in eenvoudige hutjes langs de oevers. Toch weigeren ook veel mensen hun huis te verlaten, zij willen niet vertrekken omdat ze bang zijn dat hun huizen zullen worden leeggeroofd als die onbemand achterblijven.

De regering van Paraguay heeft de noodtoestand uitgeroepen in Asuncion en in zeven regio’s van het land. Het is nog niet duidelijk hoeveel dodelijke slachtoffers de overstromingen tot nu toe hebben geëist. Lokale media berichten over twee mensen die geëlektrocuteerd zouden zijn in hun overstroomde huis.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.