In 2007 ging een grote wens van mevrouw Marijke Pieternella in vervulling. Een officiële HBOV op het eiland. In samenwerking met Fontys Hogeschool Verpleegkunde in Eindhoven werd haar droom werkelijkheid.
De realiteit na vijf jaar is echter anders. Twee jaar geleden is de samenwerking door Fontys beëindigd. Dit omdat mevrouw Pieternella drie jaar na de start van de HBOV nog geen enkele financiële verplichting was nagekomen. Ondanks verschillende pogingen vanuit Fontys om Pieternella tegemoet te komen heeft ze zich op geen enkel front aan het contract gehouden.
De studiematerialen die door Fontys in bruikleen zijn gesteld worden nu nog steeds gebruikt; met één verschil: de naam Fontys is overal verdwenen. Mevrouw Pieternella heeft blijkbaar nog nooit van copyright gehoord.
Ondanks dat het ministerie van onderwijs op Curaçao Pieternella toestemming heeft verleend om een HBOV te starten blijkt nu dat het diploma van geen enkele waarde is. Op de site van New Horizons staat vermeld dat het een erkend diploma is waar studenten ook mee terechtkunnen op een masteropleiding of een post hbo-opleiding.
Niets is minder waar…, het diploma is van generlei waarde buiten Curaçao. En wie zijn hier de dupe van? Juist, de studenten. Zij betalen meer dan 5.000 gulden per jaar. Dit kan en mag niet doorgaan.
De studenten durven met hun verhaal niet naar buiten te komen, bang voor represaillemaatregelen. Ze zijn binnengelokt met de meest fantastische verhalen over hun toekomstmogelijkheden. Ze voelen zich bedonderd. Hun hoop om een vervolgstudie in Nederland te doen is in rook opgegaan.
En nog altijd kan mevrouw Pieternella doorgaan met haar praktijken. Het wordt tijd dat het ministerie van Onderwijs daadwerkelijk een kijkje gaat nemen op de school New Horizons
Op de site van IPEA New Horizons staat: ‘Er gaat een deur open bij IPEA. Achter deze deur verschijnt een nieuwe horizon. Een horizon met kansen voor een nieuwe fase in uw leven, nieuwe mogelijkheden en perspectieven.’
Echter wordt er nergens vermeld dat deze horizon maar heel beperkt is met een HBOV-diploma dat in de gehele wereld niets waard is.
Sofie Huibers,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).