Gewetenswroeging speelde voor vice-deken Everett Wilsoe van de Orde van Advocaten van Curaçao een rol om uit het bestuur van de Orde te stappen. Wilsoe spreekt tevens van het ‘fabriceren’ van de klacht tegen collega alsmede lid van de Orde Eldon ‘Peppie’ Sulvaran. Het komt erop neer dat Wilsoe van mening is dat de voorzitter, deken Caroline Fiévez, solistisch heeft gehandeld. Over het vertegenwoordigen van de Orde geldt dat de deken - conform het reglement - is gemachtigd om de vereniging naar buiten te vertegenwoordigen. ,,Een algemene ledenvergadering, ALV, vooraf voor iedere handeling is niet nodig”, stelt Fiévez, die gisteren geen commentaar wilde leveren.
Wilsoe - onder andere recentelijk bekend van zijn optreden als advocaat namens Amparo dos Santos, die ten onrechte het parkeerterrein langs de Hamelbergweg naast het Sehos claimde - schreef het bestuur op 15 januari het volgende: ,,Langs deze weg moet ik jullie allen, helaas, berichten dat ik mij, per onmiddellijk, als bestuurslid tevens vice-deken terugtrek.” ,,De reden is dat ik mij toch geheel niet kan vinden in de handelingen van Caroline, als deken van de Orde van Advocaten.” Caroline Fiévez is deken, voorzitter, van de Orde.

everettwilsoe

Lees meer...

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.