Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ramon Chong, beoogd minister van Economische Ontwikkeling namens Partido Nashonal di Pueblo (PNP) is niet ministeriabel. ramonchongDat heeft hij gisteren in een brief te horen gekregen van formateur Chester Peterson.
Chong heeft nog steeds een strafblad met daarop een veroordeling uit 2003. Volgens de screeningswet kan iemand met een veroordeling geen minister worden. De formateur is hiervan door de procureur-generaal op de hoogte gesteld en kan daarom Chong niet als minister voordragen, zo informeert Chong in een schrijven naar de pers. Chong, die partijvoorzitter van PNP is, stelt dit te betreuren en dat hij momenteel de informatie in de brief verder aan het bestuderen is.
Voordat het nieuws van Chong bekend werd, hield PNP gisterochtend een beraad over de positie van Chong. Ten overstaan van de pers gaf PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia te kennen dat de partij geen andere kandidaat heeft en dat ze in afwachting zijn van de uitkomst van het onderzoek van de formateur. ,,We behandelen dit stap voor stap. Wanneer het zover is, krijgt de bevolking alle informatie”, aldus Larmonie-Cecilia.
Dit nieuws over Chong volgt een dag nadat MFK-lid Eduard Braam bekendmaakte zijn kandidatuur voor het ministerschap in te trekken. Ook Braam werd ruim 20 jaar geleden veroordeeld en vreesde dat deze discussie ten koste zou gaan van de rust die Curaçao nu nodig heeft. Daarom heeft Braam donderdag de formateur geïnformeerd dat hij zich terugtrekt als kandidaat-minister van Justitie.
Het kabinet-Pisas, dat nog beëdigd moet worden, begint op deze manier met een valse start. Er moeten nu twee nieuwe kandidaten voor het ministerschap worden gezocht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).