Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Om meer investeringen vanuit Nederland op Curaçao te stimuleren, is op initiatief van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en de Nederlandse minister-president Mark Rutte (VVD) een investeringsconferentie georganiseerd. ‘Bon biní for business’ vindt op 21 juni plaats in Den Haag, Nederland.

investeringen,,Curaçao biedt enorm veel kansen voor investering in verschillende sectoren”, zo stelt de regering in een verklaring. Met dit als uitgangspunt is de investeringsbijeenkomst georganiseerd. ,,De kracht en potentie van Curaçao als een investeringsbestemming is enorm en met deze conferentie wil Curaçao de scala van kansen aan het Nederlandse bedrijfsleven tentoonstellen en aanduiden dat dit hét meest opportune moment is om actie te ondernemen.”

Tijdens de eendaagse conferentie wordt gesproken over mogelijkheden om wederzijdse bedrijvigheid tussen Curaçao en Nederland te stimuleren, mede ter bevordering van duurzame economische groei op Curaçao. Het doel is te bespreken hoe concrete business en handelsmogelijkheden in het Koninkrijk gestimuleerd en gefaciliteerd kan worden. Speciaal hiervoor zijn verschillende Curaçaose bedrijven, waaronder Curaçao Ports Authority (CPA), Damen Shipyards, Aqualectra, Curaçao Tourist Board (CTB), Cinex en de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM) uitgenodigd om presentaties te geven en interactieve netwerksessies te houden. Deze bedrijven vertegenwoordigen onder andere de maritieme sector, toeristensector en duurzame energiesector op Curaçao.

Daarnaast zullen de premiers een toespraak houden waarin de visies van het benutten van kansen van zakendoen binnen het Koninkrijk en het scheppen van werkgelegenheid gedeeld zullen worden, aldus de Curaçaose regering. Ook Steven Martina (MAN) zal als minister van Economische Ontwikkeling bij de conferentie aanwezig zijn en een presentatie geven om de plannen van het eiland op het gebied van economische ontwikkeling toe te lichten.

Uit Nederland zal staatssecretaris Raymond Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de conferentie deelnemen, alsook vertegenwoordigers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), MKB Nederland en van kennisinstellingen als TNO en de Universiteit van Wageningen.

De conferentie in Den Haag wordt de ‘kick off’ genoemd voor een volgende investeringsconferentie, die later op Curaçao plaats zal moeten vinden.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).