Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) heeft gisteren drie ‘nieuwe’ DAF-trucks gekregen van Defensie. Tijdens een ceremonie bij de afdeling transport op marinebasis Parera werden de drie voertuigen van Defensie overgedragen aan een delegatie van het VKC.


New wagenpark VKCDe Commandant der Zeemacht Caribisch Gebied (CZMCARIB) heeft in juli van dit jaar nieuwe trucks gekregen, type Iveco. Het verouderde materieel zou door marineschip Zr.Ms. Karel Doorman mee naar Nederland worden genomen.
Commandant van het VKC majoor R.G. Gibbes was hiervan op de hoogte en diende een verzoek in bij de CZMCARIB om drie van deze oudere vrachtwagens in bruikleen te mogen nemen, ter vervanging van hun wagens uit de jaren 80. Dit verzoek werd gehonoreerd. De drie beste trucks zijn - na de laatste operationele inzet op Sint Maarten vorige maand - technisch nagekeken en geprepareerd voor de overdracht.
Martin den Dulk, officier en woordvoerder van het VKC, zegt er erg blij mee te zijn. ,,We waren eraan toe. De oude trucks die we in bruikleen hadden bij de marine hebben we zeventien jaar gebruikt”, vertelt hij. ,,Nu kunnen we er weer zeventien jaar tegenaan.”
Het eerste ritje met het nieuwe ‘wagenpark’ van het VKC ging van marinebasis Parera naar basis Suffisant. ,,Het beviel uitstekend. Alsof we splinternieuwe wagens hadden gekregen”, aldus Den Dulk. ,,We zijn Defensie heel erg dankbaar.”
De komende week leren de chauffeurs hoe ze met de nieuwe trucks moeten omgaan. Hoe ze bestuurd moeten worden en hoe te onderhouden. Volgend weekend moeten ze klaar zijn voor de eerste oefening. Het VKC gebruikt de voertuigen voor allerlei doeleinden, bijvoorbeeld bij calamiteiten, oefeningen en de bivak.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).