Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - 35 Jaar geleden werd Curaçao Ports Authority (CPA) opgericht. Sinds 1981 heeft CPA - een naamloze vennootschap waarvan de regering de grootste aandeelhouder is - alle havens van Curaçao succesvol beheerd.

cpa3
CPA is eigenaar van de container- en cruiseterminal, het grootste deel van de kades en de woningen grenzend aan de haven die worden verhuurd aan particuliere bedrijven. Ook coördineert CPA beloodsing en regelt alle scheepsbewegingen in de havens. Bovendien is CPA verantwoordelijk voor de commerciële ontwikkeling van de havens en overzeese promotie. Alle diensten in de haven worden geleverd door ISO-gecertificeerde bedrijven, zo staat op de website van CPA te lezen. Als voorbeeld van de ISO-gecertificeerde dienstverleners in de haven worden dochterondernemingen van de havenautoriteit genoemd, te weten KTK Sleepboten en Curaçao Pilots Organization, maar ook Stevedoring Company (CPS), Droogdok Maatschappij (CDM) en de havenagenten.
Dochteronderneming KTK (Kompania di Tou Kòrsou) is verantwoordelijk voor de sleepboothulp in de haven van Willemstad, Caracasbaai, St. Michielsbaai, Fuikbaai en Bullenbaai. Sinds het bedrijf jaren geleden is begonnen met het uitvoeren van werkzaamheden in de internationale wateren, is het succes flink gegroeid waardoor KTK zich heeft getransformeerd tot de meest succesvolle CPA-dochteronderneming tot nu toe. ,,Deze groei zal naar verwachting doorzetten als het bedrijf bijdraagt aan de groeiende vloot om zo aan de grote vraag naar haar diensten te kunnen voldoen”, zo stelt CPA.
Humberto de Castro voert als directeur van CPA de dagelijkse leiding. Hij wordt hierin bijgestaan door chief commercial officer Raúl Manotas en chief operations officer Albert Zwueste. (Foto Bea Moedt)


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).