Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het unieke stripboek ‘George Maduro held van Curaçao tot Madurodam’ verschijnt vanaf vandaag als een speciaal feuilleton in het Antilliaans Dagblad.

stripgeorge2
Lezers van de krant krijgen om te beginnen elke dinsdag en donderdag telkens een pagina te zien uit het stripboek over het bijzondere leven van deze Curaçaose verzetsheld.
Daarover hebben Stichting De Cultuur Kameleon, stichting Eureducation en uitgeverij ABCourant nv (uitgever van het Antilliaans Dagblad op Curaçao, Bonaire en Aruba) overeenstemming bereikt.
Stichting De Cultuur Kameleon heeft ter gelegenheid van de 100-jarige geboortedag van George Maduro in samenwerking met de Vertegenwoordiging van Nederland de tentoonstelling ‘George Maduro, verzetsheld van Curaçao’ georganiseerd. Vorige maand verscheen tevens een stripboek over het leven van George Maduro in het Nederlands en Papiaments.
Voor dit feuilleton vond onlangs op de redactie van deze krant aan de Scharlooweg 31 een bijeenkomst plaats met Saskia Luckmann-Meijer, motor achter de tentoonstelling en de gehele herdenking van George Maduro, Jan Kragt van Eureducation en directeur Mike Willemse van ABCourant. Namens de Vertegenwoordiging van Nederland was ook Marius Noort aanwezig.
Het enthousiasme was meteen groot. Gedurende circa 50 edities krijgen de abonnees van deze krant het hele stripverhaal voorgeschoteld. In kleur. Hiermee krijgt het heldenverhaal van de Curaçaoënaar George Maduro gedurende de Tweede Wereldoorlog in Europa nóg meer de vereiste aandacht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).