Van een onzer verslaggevers 

Willemstad - Curaçao dreigt een festival van wereldklasse te verliezen. Met een uitnodiging aan festivalorganisator Fundashon Bon Intenshon hoopt demissionair minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling in gesprek te kunnen treden over mogelijke oplossingen tot behoud van het Curaçao North Sea Jazz Festival in 2017.
jazzfestVoorzitter Jeanette Bonet van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF) is gisteren door de minister gevraagd om een brief te sturen naar Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon, de initiatiefnemer en financier van het jazzfestival. ,,Ik hoop dat hij toestemt in een meeting, in de eerste plaats om hem face-to-face te kunnen bedanken voor de uitzonderlijke bijdrage die hij als captain of industry en als social entrepreneur levert aan de ontwikkeling van ons eiland, en in het bijzonder voor zeven edities van dit prachtige Curaçao North Sea Jazz Festival”, zegt Rhuggenaath, die als voormalig gedeputeerde van Toerisme aan de wieg van CNSJF stond en als jazzfanaat alle edities van het festival heeft bijgewoond. ,,Wat direct opviel, bij het debuut, was de professionele wijze waarop het festival was georganiseerd: met alle details was rekening gehouden. Topkwaliteit die door de jaren heen is behouden, en die het Curaçao North Sea Jazz Festival tot een toeristisch evenement van wereldklasse maakt.”
Beiden geraakt door het nieuws dat het CNSJF voor 2017 is gecanceld, kwamen Rhuggenaath en hospitality-expert Bonet tot de conclusie dat het festival voor Curaçao ‘te belangrijk, te groot en te mooi’ is om verloren te laten gaan. ,,Het slechte nieuws komt niet helemaal als een verrassing, het is bekend dat het festival niet winstgevend is en dat er geld bij moet”, zegt Rhuggenaath. ,,Vorig jaar heeft de overheid voor het eerst bijgedragen, middels een schenking van vier ton door de Curaçao Tourist Board, maar dat is klaarblijkelijk onvoldoende.”
Collegaminister Suzy Camelia-Römer (PNP) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft lovende woorden voor de loyaliteit van de organisator. ,,Vanaf het begin wisten we dat het Curaçao North Sea Jazz Festival voor drie jaar was gebudgetteerd, als proef, om te kijken of het financieel rendabel is, en hoewel dat niet het geval is, hebben we zeven jaar lang van het festival kunnen genieten. Deze gelofte van trouw aan Curaçao verdient beloning en steun van de overheid en van de toeristische sector die dankzij het jazzfestival in de maand september bijzonder goede zaken doet.”
Zonder het jazzfestival is de maand september voor hotels, restaurants en taxibedrijven een redelijk trage maand, beaamt demissionair minister van Economische Ontwikkeling Rhuggenaath. ,,Dit blijkt duidelijk uit de Economic Impact Study naar het effect van het jazzfestival op de lokale economie. Het CNSJF is een wereldwijd bekend merk, dat Curaçao promoot als toeristische bestemming en podium voor concerten van wereldsterren.” Van die branding heeft Curaçao al maanden voorafgaand aan de festivaldata profijt, en ook gedurende maanden daarna, aldus Rhuggenaath. ,,Een jaar zonder CNSJF; dat gaat een enorme negatieve impact hebben. Ik hoop dat wij dit als overheid en toeristische sector gezamenlijk kunnen voorkomen.” De minister doet tevens een beroep op de Curaçaose gemeenschap om steun aan het festival te betuigen. ,,Verwacht niet elk jaar sterren als Stevie Wonder of Lionel Richie. Ook als er enkele minder grote namen op het programma staan, is het festival de moeite van het ontdekken en vieren waard. Laten we er met z’n allen op Curaçao voor pleiten en meehelpen dat CNSJF blijft.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).