Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het stationsschip in de West, Zr.Ms. Holland, heeft begin deze week in het midden van de Caribische Zee een Venezolaans drugstransport onderschept.

drugsvangstDat heeft defensie gisteren bekendgemaakt.
Het marineschip stoomde op naar de Bovenwindse Eilanden toen het een vissersbootje detecteerde op haar radar. Vanaf het moment dat beide schepen in zicht van elkaar kwamen, begon het vissersbootje verdachte manoeuvres uit te voeren, zo laat defensie in een schriftelijke verklaring weten. Daarop voer de Holland in volle vaart richting het verdachte schip en lanceerde een van haar snelle onderscheppingsvaartuigen Frisc (Fast Raiding Interception Special Forces Craft). De opvarenden van het vissersbootje stopten hun motoren en probeerden de schijn op te houden technische problemen te hebben. Vanaf de brug van de Holland zag de bemanning echter enkele verdachte pakketten in het water drijven en nog een vaartuig werd gelanceerd.
De pakketten die overboord zijn gegooid door de opvarenden van het vissersbootje zijn aan boord van de Holland verder onderzocht. Het bleek te gaan om cocaïne. In totaal heeft de bemanning van het marineschip 64,5 kilo cocaïne uit het water gehaald, met een straatwaarde van ruim 3,5 miljoen euro. Deze zijn overgedragen aan de kustwacht cutter Poema van de Bovenwindse Eilanden.
Het marineschip Holland voert momenteel taken uit voor de Kustwacht Caribisch gebied. Naast counter-drugsoperaties, zijn dat ook maritieme handhavings- en dienstverleningstaken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.