Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De openbare aanbesteding voor het LNG-project is al begonnen. Nog deze maand zullen de biedingen van investeerders voor een liquefied natural gas (LNG)-import en overslagterminal op Bullenbaai ten overstaan van een notaris geopend worden, te weten op 21 november. Dat is door het lid van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT), Jaime de Sola, in de Staten naar voren gebracht.

bullenbaai

,,Op 22 november worden de technische voorstellen geopend en geëvalueerd en bij degenen die doorgaan wordt vervolgens naar de prijs gekeken die apart in een verzegelde enveloppe is toegevoegd. Een evaluatiecommissie zal advies geven aan het MDPT over de gekozen investeerder en het MDPT brengt advies uit aan de regering.”
Het gaat om een project waarbij een terminal ontworpen, gefinancierd, gebouwd en geëxploiteerd wordt volgens het zogenoemde Build, Own and Operate (BOO)-model, met een pijpverbinding van Bullenbaai naar de raffinaderij en Aqualectra. Ook zal er een overslag gebouwd worden van waaruit het gas verder geëxporteerd kan worden.
In september is er een Request for Project (RfP), oftewel een technisch en financieel voorstel, voor het LNG-project, voor investeerders uitgevaardigd. In augustus hebben zich 80 geïnteresseerden gemeld voor een rondleiding op Curaçao. Uiteindelijk hebben 40 bedrijven mensen gestuurd, soms meer dan één afgevaardigde waardoor er zeker 100 personen waren die op Bullenbaai een kijkje zijn komen nemen. Daar zaten vertegenwoordigers bij van Australië en ook Japan, aldus De Sola. Op dit moment zijn er nog 67 geïnteresseerden over die een bod zullen uitbrengen. Ook Guangdong Zhenrong Energy Company Ltd., die op dit moment een Memorandum of Understanding (MoU) heeft getekend voor overname van de olieraffinaderij, is een van de gegadigden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).