Door Agnes van Bergen

Willemstad - In het kader van Curaçao Shark Week 2016 organiseerde Carmabi afgelopen maandag voor een groep van dertig leerlingen van Kids for Corals een informatiemiddag over het belang van het behoud van de haaienpopulatie wereldwijd.

carmabiraymann

Voor de enthousiaste leerlingen uit groep acht van het Berg Carmel College en het Mgr. Niewindt College was de middag niet alleen leerzaam, maar door het wedstrijdelement ook een enorme uitdaging. Eerst werd er een diapresentatie gegeven met uitleg over de verscheidenheid aan haaien, de anatomie, de voortplanting, de bedreiging door zwerfvuil en het belang van hun aanwezigheid.
Verbazing alom over het feit dat er zeker 26 soorten haaien wereldwijd aanwezig zijn. Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding in het museum, waarna zij in twee groepen mochten deelnemen aan een onderwaterspeurtocht met als motto 'Konserv· tribon den Karibe', waarbij vrijwilligers van Kids for Corals meehielpen. Verbazingwekkend hoe snel een aantal leerlingen een tiental haaien bij naam wist te noemen en de hoekduik, die zij het weekend ervoor hadden geleerd wisten in te zetten. Haaienambassadeur Jürgen Raymann floot het startsein en hield de tijd in de gaten. Bij het uitreiken van de prijs werd het haaienlied, gecomponeerd en ingestudeerd door Tio Ali, door de kinderen uit volle borst gezongen. Er staan nog meer activiteiten gepland, waarbij het belang van haaien in het Caribisch gebied, met als leuze 'Save our Sharks' vooropstaat. Om de aandacht wereldwijd op de haaien te vestigen waren eveneens onder andere National Geographic en de pers uit Nederland vertegenwoordigd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.