Van onze redactie

Mexico City - In de beruchte staat Guerrero in het zuidwesten van Mexico zijn woensdag bij vuurgevechten tussen gewapende burgers zeker tien doden gevallen en twintig mensen gewond geraakt. Over de achtergrond van het wapengeweld is vooralsnog niets duidelijk, aldus de openbaar aanklager.

Guerrero is bekend vanwege de verdwijning van 43 studenten. Zeer waarschijnlijk werden ze door de politie ontvoerd, overgeleverd aan drugsbendes en vervolgens vermoord. Dat drama speelde zich af in de stad Iguala.

Nu heeft het geweld zich volgens de openbaar aanklager voorgedaan in Tlacotepec, een bergachtig gebied waar drugshandelaren papaver verbouwen, om er onder meer heroïne uit te winnen. Of de vuurgevechten met drugs van doen hadden is nog onbekend

Vorige week kwam Guerrero ook al in het nieuws. Toen bleek dat er vijftien mensen waren verdwenen.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.