Van onze redactie

Mexico City - In de beruchte staat Guerrero in het zuidwesten van Mexico zijn woensdag bij vuurgevechten tussen gewapende burgers zeker tien doden gevallen en twintig mensen gewond geraakt. Over de achtergrond van het wapengeweld is vooralsnog niets duidelijk, aldus de openbaar aanklager.

Guerrero is bekend vanwege de verdwijning van 43 studenten. Zeer waarschijnlijk werden ze door de politie ontvoerd, overgeleverd aan drugsbendes en vervolgens vermoord. Dat drama speelde zich af in de stad Iguala.

Nu heeft het geweld zich volgens de openbaar aanklager voorgedaan in Tlacotepec, een bergachtig gebied waar drugshandelaren papaver verbouwen, om er onder meer heroïne uit te winnen. Of de vuurgevechten met drugs van doen hadden is nog onbekend

Vorige week kwam Guerrero ook al in het nieuws. Toen bleek dat er vijftien mensen waren verdwenen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).