Verdachte bekent op eerste zittingsdag: We wilden marihuana van haar stelen
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De moord op Shendrick Randt en Nikita Attaf op 17 maart 2014 te Bullenbaai was het resultaat van een ripdeal die uit de hand is gelopen.

Dat heeft één van de schutters Jhoan M.F.F. gisteren tijdens de eerste zittingsdag van de moordzaak bekendgemaakt. Het oorspronkelijke plan was om een hoeveelheid marihuana van Attaf te stelen, maar uiteindelijk zijn zij en haar vriend - de 17-jarige Randt - bruut vermoord.
F. verklaarde gisteren dat hij door Nahum H. werd benaderd en van hem vernam dat Nikita Attaf marihuana verkocht. De marihuana zou goed zijn, maar duur en dus zou H. tot twee keer toe met het idee zijn gekomen om te doen alsof ze marihuana wilden kopen bij Nikita, alleen om haar vervolgens te beroven, de banden van de auto van het duo door te snijden en hen daar achter te laten. H. haalde F. op in een witte pick-up en toen F. instapte, trof hij een vuurwapen aan in een zwarte tas. Het wapen was geladen en H. vertelde F. dat hij in de lucht zou moeten schieten als Nikita moeilijk zou gaan doen. ,,Dan schrikken ze en rennen ze weg”, aldus de verklaring van F. gisteren.
Op de afgesproken plek kwamen Attaf en haar vriend Randt aanlopen. In haar handen had Attaf een bruine zak. ,,We hadden allemaal onze telefoons uitgezet zodat niemand het gesprek kon opnemen. Ik sprak gewoon met Nikita en Nahum kende haar ook al. De jongen was wel een beetje bang”, zo verklaarde F. gisteren. Nikita zou hebben gezegd dat ze de drugs ergens moesten bewaren zodat de politie ze niet met drugs zou aantreffen. Toen Nikita echter wegliep om de drugs te verbergen, schoot H. op haar. ,,Ik wachtte op een signaal van Nahum, maar plotseling begon hij op het meisje te schieten en zei hij tegen mij dat ik ook moest schieten”, aldus F..
Na het eerste schot, blokkeerde het wapen van F. echter. Hij schrok, rende terug naar de pick-up en stapte in. In de wagen hoorde hij nog verschillende schoten en na een tijdje zag hij Nahum teruglopen met de zak marihuana in zijn handen. ,,Nahum kwam met een zak maar hij moest de andere zak nog gaan pakken. Toen hij terugliep probeerde de jongen (het slachtoffer Randt, red.) op te staan en Nahum heeft hem opnieuw neergeschoten”, aldus de verklaring van F. ,,Twee of drie schoten van ongeveer een meter afstand.”
H. was gisteren zelf niet aanwezig in de rechtbank. Zijn raadsman Orlando ‘Kid’ Martina had eerder - in mei van dit jaar - een verzoek ingediend bij het gerecht om de zaak van zijn cliënt afzonderlijk van die van F. te behandelen. H. moet vrijdag om 9.00 uur voor het gerecht verschijnen en staat terecht voor zeven strafbare feiten, waaronder de moord op Attaf en Randt, maar ook een gewapende overval. Later om 11.00 uur houdt de officier van justitie zijn requisitoir in de zaak tegen F.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).