Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Elvis ‘Monster’ Kuwas, veroordeeld tot levenslang voor de moord op politicus Helmin Wiels, zou vanuit de streng bewaakte gevangenis in het Nederlandse Vught zijn overgebracht naar Bonaire. Direct TV bracht gisteren beelden naar buiten van Kuwas die geboeid op Bonaire International Airport uit het vliegtuig stapt.


kuwasPubliek op de luchthaven was gisteren getuige van de aankomst van Kuwas, die herkenbaar, met onbedekt gelaat, door zwaarbewapende politieagenten met bivakmutsen werd afgevoerd. Op de voet gevolgd door een groep rechercheurs in burger.
De reden voor het overbrengen van de veroordeelde is niet bekend. Mogelijk heeft dit te maken met de zaak Maximus die later deze week inhoudelijk wordt behandeld. Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten geen commentaar te geven op de mogelijke overbrenging van ‘Monster’.
De 40-jarige Kuwas is in eerste aanleg en daarna in hoger beroep veroordeeld tot levenslang voor de veelbesproken moord op Helmin Wiels. Wiels werd op 5 mei 2013 op 54-jarige leeftijd op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. Tijdens 21 verhoren bevestigde Kuwas 21 keer dat hij de moord heeft gepleegd, om daarna zijn betrokkenheid te ontkennen. De verdachte werd veroordeeld op basis van onder meer de verklaringen van zijn vrouw Monalisa die leidden naar het moordwapen dat in het Waaigat werd teruggevonden.
Kuwas zat vast in de Penitentiaire Inrichting Vught, waar hij op eigen verzoek naar toe was gebracht om veiligheidsredenen. De Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught werd gebouwd in de jaren negentig, een periode waarin meerdere gevangenen in Nederland wisten te ontsnappen en er gijzelingen in gevangenissen plaatsvonden. ,,Alles in de EBI draait om check-check-dubbelcheck", staat in het bedrijfsblad DJIZien van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hoe en door wie er op de extra beveiliging van Elvis Kuwas, alias Monster, op Bonaire wordt toegezien, is niet duidelijk.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).