Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De dood van het voormalige Statenlid Monique Koeyers-Felida van de MFK is voor veel mensen in de samenleving, de partij en TeleCuraçao waar zij jaren als presentator werkte, hard aangekomen.


Dat heeft politiek leider Gerrit Schotte van de MFK gistermiddag in het programma ‘Bo tra’i mèrdia’ van Melania van der Veen en Hubert Hoogvliet bij TeleCuraçao verklaard nadat het nieuws over het overlijden van de MFK-politica bekend was geworden.
Schotte vertelde over de tijd dat hij samen met Carol Capriles bij Howard Johnson gesprekken met potentiële kandidaten voor de partij voerde. De MFK had hoge verwachtingen van Koeyers-Felida, gelet op haar rol als docent bij het Marnix College, en door de publieke activiteiten die zij organiseerde. De overledene nam twee keer voor de MFK deel aan de verkiezingen.
,,In de loop van de tijd werden wij vrienden, nadat wij zovele werkvergaderingen hadden gehad over de problemen op Curaçao. Ik ging haar toen ook Niki noemen, en ging deel uitmaken van haar familie”, aldus Schotte. De oppositieleider memoreerde dat de politica sinds oktober 2010 Statenlid was voor het land Curaçao. Zij hield zich vooral bezig met onderwijs, cultuur en sport. Koeyers-Felida was tot december 2015 Statenlid voor de MFK, zij stapte toen om gezondheidsredenen uit het parlement.
De politiek leider roemde de politica ook voor haar bijdrage aan de seú-cultuur. ,,Zij heeft vorige week nog op de televisie gezien hoe de MFK dit keer niet met een brassband maar met seú-muziek naar Kranshi ging om de kandidatenlijst in te leveren. Zij was daar heel blij mee, dat wij begeleid werden door de kachu.”
(hoorn waarop geblazen wordt, red.).
Het voormalig Statenlid keerde vorige week terug uit Nederland. Toen was het al bekend dat de leukemie weer de kop had opgestoken, aldus de politiek leider. ,,Wij zijn op zoek gegaan naar alternatieve behandelingen van homeopathische artsen in Colombia en Mexico. Het lukte ons om een arts uit de Dominicaanse Republiek hiernaartoe te halen.”
Een vriendin van de politica vertelde gisterochtend nog aan Schotte dat het goed met de zieke ging. ,,Ik hoorde voor de Statenvergadering dat het beter met haar ging, zij had weer trek en wilde eten. Wij hoopten allemaal dat wij haar met de alternatieve geneeswijze bij ons konden houden. Maar God besliste anders.”
Schotte verklaart dankbaar te zijn dat hij haar nog had gesproken. ,,Zij is nu bij de Heer, wij leven mee met haar man en familie en moeten op dit moment sterk zijn.” Het bestuur van de MFK gaat nog bespreken hoe zij een periode van rouw in acht zullen nemen voor Koeyers-Felida.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).