Al het nieuws

Van onze correspondent
Amsterdam - Tegen een oer-Hollands decor van grachtenpanden en een kerktoren is gisteren in Amsterdam een muzikaal eerbetoon gebracht aan Tula.
tulaconcertDe op Sint Eustatius geboren zangeres Shirma Rouse die op Curaçao de middelbare school doorliep voordat zij naar Nederland verhuisde, de Tula All Star-band, het ZO! Gospel Choir en ‘special guest’ Giovanca Ostiana verzorgden vanaf een ponton in de Kloveniersburgwal een herdenkingsconcert.
Onder grote publieke belangstelling - zowel langs de volgepakte kaden als in bootjes - werd met een mix van uiteenlopende muziekstijlen als tambú en gospel onder de titel ‘Tula - Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula - Herdenken, Bezinnen en Vieren), het gedachtegoed van de Curaçaose verzetsstrijder - vrijheid, emancipatie en hoop - uitgedragen.
Het herdenkingsconcert maakte deel uit van het Amsterdamse Grachtenfestival en was mede geïnitieerd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (Ninsee) en de Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN). Woensdag volgt in Amsterdam nog de jaarlijkse Tula-lezing.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.