Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose meisjesploeg eindigde vijfde in een deelnemersveld van 12 landen op de regionale competitie van het World Junior Tennis (WJTC).

Dit in tegenstelling tot de jongensploeg uit Willemstad, die niet verder kwam dan de 11e positie met 16 deelnemende landen. Dit wordt bekendgemaakt door Gloria Esseboom van de Tennis Federation Curaçao (TFC).

Vlnr. Gloria Esseboom, Ana Sofia Jaramillo, Pascale Frielink en Zima Gomez Osorio. FOTO TFC

Het WJTC-kwalificatietoernooi vond van maandag 16 tot en met zondag 22 maart plaats in de Dominicaanse Republiek. Tennissers van 14 jaar en jonger (14U) namen deel aan de competitie.
Het Curaçaose meisjesteam werd gevormd door Zima Gomez Osorio, Ana Sofia Jaramillo en Pascale Frielink, terwijl de jongensploeg bestond uit Xaveam van Wijk, Quintan van Wijk en Joop Olthof. Behalve teammanager Esseboom reisde ook coach Jason Engelhardt mee.
Er waren vier poules van elk drie landen bij de meisjes. Curaçao werd ingedeeld in de poule van Bermuda en El Salvador. Eerst werd met 2-1 gewonnen van El Salvador en vervolgens werd er met 1-2 verloren van Bermuda. Nadat Bermuda ook met 2-1 van El Salvador wist te winnen, plaatsten deze selectie en Curaçao zich voor de volgende ronde.
Esseboom: ,,De Curaçaose meisjes konden het echter niet bolwerken in hun eerste wedstrijd van de ‘main draw’. Hun leeftijdsgenoten uit Guatemala waren namelijk met 3-0 te sterk. Door deze nederlaag werd Curaçao verwezen naar de strijd om de vijfde positie. Na de nederlaag van Guatemala in de main draw, hebben ze Aruba met 3-0 teruggewezen.”
Zima Gomez Osorio, Ana Sofia Jaramillo en Pascale Frielink werden weer gekoppeld aan Bermuda die ze in de voorrondes ook al hadden ontmoet en waarvan zij hadden verloren. ,,Na de eerste enkelspelwedstrijd te hebben verloren, wisten de meisjes uit Willemstad het tweede enkelspelduel en ook het treffen in het dubbelspel winnend af te sluiten. Behalve zich te wreken op Bermuda, claimden ze de vijfde positie in een deelnemersveld van 12 landen.”
In tegenstelling tot de meisjes, slaagden de jongens uit Curaçao er niet in zich te plaatsen voor de main draw. Xaveam van Wijk, Quintan van Wijk en Joop Olthof werden ingedeeld in de poule van Guatemala, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.
Curaçao verloor van de jongens van Guatemala en Puerto Rico en won van de Dominicaanse Republiek. Het jongensteam won vervolgens van El Salvador, verloor van Bermuda en zegevierde ten slotte over Jamaica en eindigde 11e in een deelnemersveld van 16 landen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).