Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Texas - Het zit de Curaçaose honkballer Jurickson Profar niet mee: kon hij al bijna het volledige vorige seizoen niet spelen in de Major League Baseball (MLB) door een blessure, ook nu is hij mogelijk weer een heel seizoen uit de running.


Weer speelt zijn schouderblessure op. Hij heeft voor deze blessure maandag een operatie ondergaan, maar moet daarom nu misschien weer een heel seizoen op de bank zitten. Hij scheurde een spier in zijn schouder tijdens een training.
Tot tweemaal toe leek Profar vorig jaar hersteld, maar beide keren kreeg hij opnieuw last van de kwetsuur. De blessure verhinderde hem ook om deel te nemen aan de Arizona Fall League en de Dominicaanse wintercompetitie. Eind vorig jaar leek er voor het eerst aanzienlijke verbetering te zijn. Profar begon vorige maand zelfs relatief pijnvrij met het gooien over een grotere afstand.
Uit de MRI-scan die Profar elke drie weken onderging, bleek vorige week ineens weer een vergrote spanning op een spier in zijn rechterschouder. Nader onderzoek wees uit dat het ging om een gescheurde kraakbeenring. Hierop werd besloten om Profar een schouderoperatie te laten ondergaan.
Texas Rangers had eerder al laten weten Profar het seizoen in de Minor League te laten starten. Profar werd lang gezien als een van de grootste talenten in het Amerikaanse honkbal. Op twintigjarige leeftijd maakte hij in 2012 zijn debuut in de Major League en sloeg hij bovendien een homerun in zijn eerste slagbeurt. In twee seizoenen kwam de korte stop van Curaçao uiteindelijk tot 94 wedstrijden met zeventig honkslagen (.231) en zeven homeruns.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.