Al het nieuws

In aanloop naar het Curaçao Youth Championship, dat vrijdag plaatsvindt, worden er sinds zondag clinics gegeven door internationale coaches. Diverse gerenommeerde zeilers proberen de jonge talenten de beste tips en tricks te leren.

Zo is de Belg Bert Tuymans aanwezig en de Nederlandse zeiler Carlien Pels. Ook de Zwitserse topcoach Cyrill Auer van de Optimist-Academy is de hele week met de zeilers op het water. Tevens heeft de organisatie Martin Manrique bereid gevonden met de zeilers aan de slag te gaan.

Manrique is voormalig wereldkampioen bij de jeugd en boekte de laatste jaren grote successen als coach van het Argentijnse Optimistenteam. Ook had hij de Nieuw-Zeelandse selecties en diverse clubteams onder zijn hoede.

Aan de clinics doen bijna vijftig zeilers mee van 9 tot 18 jaar oud, afkomstig uit Zwitserland, Duitsland, de Verenigde Staten, St. Maarten en Aruba. Daarnaast is er een groot aantal lokale deelnemers.

In vier groepen wordt de hele dag met de kinderen gewerkt volgens de laatste trainingsmethoden. Er wordt geprobeerd om techniek, tactiek en conditie te perfectioneren. Na de uren op het water is er ook tijd voor het theoretische gedeelte en wordt er aan de hand van videoanalyse aandacht besteed aan mogelijke zwakke punten. Vanaf aanstaande vrijdag worden in het kader van het kampioenschap het hele weekend races gevaren, welke vanaf het strand gevolgd kunnen worden door het publiek.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).