Al het nieuws

De op Curaçao geboren Rojer versloeg zondag samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau het Brits/Australische koppel Jamie Murray en Jonathan Peers (3-6, 6-3 en 10-8). Hij werd daarmee de opvolger van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, die in 1998 de titel pakten in Ahoy. 

Rojer gaf na afloop vooral zijn partner Tecau de credits voor het behalen van hun negende titel samen. "Ik begon niet goed in de finale en moest voor het eerst in het toernooi mijn opslag inleveren. Tecau staat al de hele week goed te spelen en zorgde er bij 4-3 in de tweede set met zijn return voor dat we de break pakten. Ook in de supertiebreak was hij top."

Rojer bleef op de baan positief ondanks zijn matige spel. ,,Ik probeerde te blijven vechten en een beetje te schreeuwen, om het ritme van de tegenstanders te breken en ze te irriteren. Murray en Peers zijn lastig om tegen te spelen. In Brisbane begin dit jaar verloren we nog van ze."

De dubbelspecialist was erg blij dat het na de verloren finale vorig jaar tegen de Fransen Nicolas Mahut en Michael Llodra dit jaar wel lukte om de titel te pakken in Rotterdam. "Het is altijd mooi om in eigen land te winnen. Ik heb vrienden en familie hier en heb hier veel getraind. Dit is een van onze grootste overwinningen ooit."

Rojer was in de finale naar eigen zeggen te veel met tactiek bezig. ,,Ik ben strategisch iets beter, dus ik bepaal vaak hoe we gaan spelen. Tecau is juist erg goed in het uitvoeren van mijn plannen. In de finale was ik te veel aan het denken en daardoor kwam ik niet goed in mijn spel. Tecau was wel goed en heeft me geholpen."

,,Ik heb hem nodig en hij heeft mij nodig. Het blijft een teamspel. Met de jaren komt het besef bij mij steeds meer dat het uiteindelijk gaat om de overwinning. Dat lukte gelukkig", aldus de 33-jarige Rojer.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).