Al het nieuws

Willemstad - De Curaçaose voetbalbond (FFK) is in vergevorderde onderhandelingen met een ‘grote Nederlandse trainer’ voor de Curaçaose selectie. Wie de kandidaat-bondscoach is, laat de FFK niet los.

In november vorig jaar ging de naam Patrick Kluivert rond. De 38-jarig oud-international van Oranje was eerder assistent-bondscoach van Nederland onder Louis van Gaal. Kluivert heeft een band met Curaçao door zijn Curaçaose moeder. De huidige bondscoach van Curaçao is Etienne Siliee. De FFK hoopt op 5 maart de nieuwe trainer bekend te kunnen maken.
Verder maakte de FFK bekend dat de eerste wedstrijd op weg naar het wereldkampioenschap voetbal van 2018 op vrijdag 27 maart wordt gespeeld in stadion Ergilio Hato. Tegenstander is Montserrat en de return volgt op dinsdag 31 maart. De winnaar van de tweestrijd speelt in de tweede kwalificatieronde voor het WK tegen Cuba. Die ronde wordt tussen 9 en 16 juni gespeeld. In de tweede ronde stroomt ook Suriname in, dat land treft Nicaragua of Antigua.
De sterkste landen uit de Concacaf-zone stromen pas in de vierde kwalificatieronde in. In totaal plaatsen drie teams uit Noord- en Midden-Amerika zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.