Van onze redactie
Mexico-Stad - Nadat gisteren bekend werd dat Sean Penn maanden geleden de destijds voortvluchtige drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán interviewde, willen de Mexicaanse autoriteiten nu informatie van de acteur, aldus NU.nl.


Dat hebben bronnen rond de Mexicaanse regering laten weten aan ABC News.

Volgens Variety willen de Mexicaanse autoriteiten weten waarom Penn niet eerder naar buiten kwam met informatie over de drugsbaas. Penn en El Chapo hadden naar verluidt maandenlang contact. 
Het interview tussen de twee, dat verscheen in het blad Rolling Stone, zou in oktober hebben plaatsgevonden in een jungle in Mexico. In het zeven uur durende interview vertelt Guzmán onder andere dat hij zelf al twintig jaar geen drugs heeft gebruikt. Daarnaast vertelt de drugsbaron hoe hij in de drugswereld terecht is gekomen.
Ook de Mexicaanse actrice Kate del Castillo, die Penn hielp de geheime ontmoeting met El Chapo te regelen, wordt onderzocht door de autoriteiten. Del Castillo wisselde onder meer via BlackBerry Messenger en nep-mailadressen informatie uit met El Chapo.
Het treffen van de Amerikaanse acteur zou hebben bijgedragen aan de arrestatie van de Mexicaanse drugsbaas. De autoriteiten waren volgens een bron op de hoogte van de ontmoeting en hielden de acteur in de gaten.
Op 12 juli ontsnapte de drugsbaron uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Hij werd op 9 januari gearresteerd. De drugsbaron probeerde voor de arrestatie via een rioolbuis te vluchten toen de Mexicaanse politie bij hem binnenviel. Agenten konden hem uiteindelijk arresteren toen hij in een auto probeerde te stappen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.