Van onze redactie
San Salvador - In El Salvador zijn dit jaar tot nu toe zo’n 6.600 mensen vermoord.

Daarmee beleeft het Centraal-Amerikaanse land nu al zijn bloedigste jaar sinds het einde van de burgeroorlog in 1992. Dat heeft het Forensisch Instituut van El Salvador bekendgemaakt.
Tijdens de burgeroorlog, tussen 1980 en 1992, werden volgens de Verenigde Naties dagelijks ongeveer zeventien mensen omgebracht, wat per jaar ongeveer 6.200 doden betekent. Dit jaar wordt dat aantal dus met zeker vierhonderd overschreden.
El Salvador wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Jeugdbendes zorgen voor het grootste deel van het geweld. Met 110 moorden per 100.000 inwoners is het dit jaar, afgezien van de oorlogsgebieden, het gevaarlijkste land. Ter vergelijking: in Duitsland wordt jaarlijks nog niet een persoon op 100.000 inwoners omgebracht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.