Van onze redactie
Havana - De graffitikunstenaar die rond kerst vorig jaar werd opgepakt omdat hij de namen van Fidel en Raúl Castro op ruggen van varkens had geschilderd, is weer op vrije voeten. Cuba liet de 32-jarige Danilo Maldonado, bijgenaamd 'El Sexto', weer uit de gevangenis nadat hij zijn 'zonden' zo'n tien maanden had kunnen overdenken. Zijn zus maakte zijn vrijlating dinsdag bekend.
Maldonado's varkens hadden een satirische bedoeling.
Hij wilde ze neerzetten in een kerststal, ergens op Cuba. Nog voor hij daar aan kwam met zijn taxi, ontdekten agenten de beesten in de kofferbak en werd hij opgepakt. De kunstenaar werd ‘gebrek aan respect voor de leiders van de revolutie’ verweten. Amnesty International noemde hem onlangs nog de enige gewetensgevangene in Cuba.

 

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).